Eiendom og helse

De siste 10-15 årene har TRR vært rådgiver for store eiendomsselskaper for å utvikle helsekonsepter og skaffe leietagere.
TRR arbeider nå med slike prosjekter for eierne av Oslo Business park i Østre Aker vei 90, Høvik park og med utviklingen av Diakonhjemmets hage.

Kihle-Stiftelsen med støtte fra Horten kommune, Institutt for Sammenlignende Kulturforskning, og i samarbeid med Horten kunstforeningen, Telemarksgalleriet og Haugar kunstmuseum Kihle-Stiftelsen arbeider med å revitalisere interessen for Harald Kihles kunst og kultur. Under forutsetning av tilstrekkelig finansiering inviterer vi til seminar:
Fredag 28.august 2020 kl.10-15 på Kihle-galleriet i Horten
Falkenstenveien 29, Horten

Gjøre det skjulte synlig?

Et samfunnsrelatert blikk på Harald Kihles kunst og kulturuttrykk for å få belyst spenningen mellom det skjulte og det synlige.
Kihle var opptatt av å male det «løynde» Telemark. Hva mente han med det? I dag kan alt deles. Mye løftes fram i det offentlige rom. Det skjulte synliggjøres. Men går det en grense for å gjøre det som er skjult synlig? Kan erfaringene fra Kihles kunst og kultur gi økt innsikt i vår samtids utfordringer med å gjøre det skjulte synlig? Kihle var opptatt av å formidle det «skjulte» Telemark, det uberørte, landskapets særpreg og menneskenes sjel, rytme, ritualer og tradisjoner. Han ville ikke bare lage bilder av sliterne, men av slitet. Ikke bare male hendene, men vise hva de brukes til!

pdfÅpne seminarprogrammet som pdf

Program:
Kl. 10.00  Velkommen v/styreleder i Kihle-Stiftelsen Tellef Raustøl.
Kl  10.10 Harald Kihle: Hvem var han? Hvordan var han som person?
Mitt møte med Harald Kihle.
v/kunstner og maler Karl Erik Harr

Kl. 11.00 Kihles metode M.B.Landstad som døråpner
v/professor Øivind Storm Bjerke, Institutt for filosofi, ide- og kunsthistorie og klassiske språk, Universitetet i Oslo

Kl. 11.30 Harald Kihle i møte med Vest-Telemarkingar
v/historikar Bergit Telnes,
Seljord I Vest-Telemark møtte Harald Kihle menneske med eit folkelynne som var forma av ein særeigen natur og kultur. Her fekk han oppleve både natur og kultur som han hadde lese om i litteraturen. Harald Kihle var ein trygg utøvar av sitt fag. Eg vil drøfte korleis møtet mellom kunstnaren og bygdefolk, som stod stødig i sin kultur, kunne føre til at dei hadde gjensidig nytte og glede av kvarandre.

Kl 12.00  Lunch

Kl. 13.00 Tunet som supplement til dagens sosiale møteplasser?
v/kultursosiolog Hanna Breistrand fra Asplan Viak AS
Harald Kihle var opptatt av å male og formidle det «skjulte» Telemark. Han brukte tunet som regigrep for sin malervirksomhet. Tunmotivet illustrerer at tilværelsen er organisert rundt et fast punkt, et holdepunkt.
• Er felles interesser blitt dagens regigrep, faste holdepunkt for dagens sosiale møteplasser?
• Hva er formålet med dagens sosiale møteplasser?
• Hvilke fellesskap er tilgjengelig for de som ikke finner fram til felles interesser?
Frukt, lett drikke og kjeks

Kl. 14.00 Det skjulte og det synlige?
v/prost Harald Bryne, Horten
Kihles arbeider tematiserte spenningene mellom det skjulte og det synlige. Går det en grense for å gjøre det skjulte synlig?
Han har lang erfaring med mennesker i ulike sårbare situasjoner og relasjonelle utfordringer i livet. Kan kristen livstolkning være en øyeåpner for nye perspektiver på livet og bidra til å sette nyttige grenser?

Seminaravgift: kr. 400.- pr. deltager
Påmelding til «deltager.no» Avtale med selskapet er i ferd med å inngås

 


Warning: include_once(/home/raustol/public_html/templates/agricol/html/plg_content_pagenavigation../settings_pagination.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/raustol/public_html/templates/agricol/html/plg_content_pagenavigation/default.php on line 11

Warning: include_once(): Failed opening '/home/raustol/public_html/templates/agricol/html/plg_content_pagenavigation../settings_pagination.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php74/root/usr/share/pear') in /home/raustol/public_html/templates/agricol/html/plg_content_pagenavigation/default.php on line 11

    Warning: Use of undefined constant TCK_ARTICLE_PAGINATION_SHOW_ICONS - assumed 'TCK_ARTICLE_PAGINATION_SHOW_ICONS' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/raustol/public_html/templates/agricol/html/plg_content_pagenavigation/default.php on line 34

trygg handel medlem final web 150px

Kontakt oss

Forretningsadresse:
Løvenskioldsgate 22 a, 0266 Oslo
Kontoradresse:
Litteraturhuset, 4 etg i Wergelandsveien 29
0167 Oslo.
Tlf. +47 91 30 29 95
E-post: tellef@raustol.no